Jdi na obsah Jdi na menu
 


1.6.2008 Poděbrady

2. 6. 2008

1.6.2008 se uskutečnil druhý závod Českého poháru, který se konal v Poděbradech.

Na cestu jsme vyrazili kolem půl deváté ráno z Hodonína, po malých potížích jsme dorazili na místo ve 12 hodin. Prezentace začínala v 11:30, vklad do depa č. 2 v 13:10(po vyzvednutí věcí kategorie dorostenců a mladších) a do depa č. 1 v 13:45. PO loňských zkušenostech jsem se snažila do depa číslo 1 dostat, co nejdříve, aby mi ho nezavřeli přímo před nosem jako minulý rok. Potíž je právě v tom, že v POděbradech jsou zmíněná 2 depa.První depo slouží k odložení věcí po plavání při přechodu na cyklistickou část(tam si beret všechno na kolo: tretry,helma, brýle,kolo) a druhé se využívá na odložení cyklistických potřeb a přezutí se na běh a nasazení čísla. 

Samotný závod začal v 14:30, my(juniorky) jsme byly spojeny i s kategorií žen, takže jsme měli možnost startovat po boku největších českých es jakými jsou například Frintová, Jiroušková nebo Trnková.

Plavecká část se koná v jezeru poblíž Poděbrad. Voda měla příjemných 20,6 stupně- neopreny byly zakázány. Startovali jsme během z písčité pláže. Už podle toho, jak jsme se na pláži stavěli bylo jasné, kde se budou utvářet skupinky. Naštěstí jsem vyplavala s dvěma svými sokyněmi, to mi velmi pomohlo v cyklistické části, kde je každá spolupráce vítaná.

Cyklistická trať je rovinatá, jen s malým kopečkem(přejezd přes Labe). Můj povel zněl, ať mi nikdo neujede, v naší kategorii nemá moc cenu trhat skupinu, stačí se v ní držet a spolupracovat. Na kole jsem jela v druhé skupině juniorek poboku Klingorové a Odlerové. Sice mi při výběhu z depa spadl řetěz, ale to se po pár nadávkách a nahození spravilo, tím pádem jsem neztratila čas na skupinu. asi v polovině závodu Odlerová odpadla. S Klingorovou jsme dojeli skupinu 2 holek a zbylých 8 kilometrů jsme dojely společně.

V běžeckém depu (depo č.2) se mi nepodařilo pověsit kolo na stoja, spadlo a já jsem ho musela pověsit, tak aby viselo, než jsem se přezula, sundala helmu a nasadila číslo, celá moje cyklistická skupina mi uběhla. Předběhla jsem pouze Klingorovou. Do bot se mi dostal písek. Po 2kilometrech běhu  mě předběhla Odlerová.

Závod jsem dokončila jako 5. i s odranými patami.

 

Poděbrady patří k mým nejoblíbenějším závodům. Prostředí lázeňského parku na běh je neodolatelné. I když jsem mohla bojovat o 3. místo, nejsem zklamaná, běh mi nevyšel ideálně- musím na něm zapracovat. Jsem se svým výkonem spokojená- po Brně mě to přesvědčilo, že má výkonnost je lepší než  to vypadalo.